Jörgen Bitzekis Svenssons i Lammhults nya vd: ”Vi är folkligt exklusiva”

Efter drygt tre år av stora förändringar för Svenssons i Lammhult har vd:n Christian Resell valt att gå vidare. Nu tar vice vd:n, Jörgen Bitzekis, över för att fortsätta utveckla det småländska företaget.

Jörgen Bitzekis, vd på Svenssons i Lammhult

Vad har du för förväntningar med din nya position som vd för Svenssons i Lammhult?

– Vi ska fortsätta bygga vidare på det fina arv vi och våra föregångare har byggt sedan 1898. Jag vill också stärka anknytningen till Småland, det fantastiska hantverket och de fina materialen i våra produkter samt det faktum att vi firar 120 år i år! Men mest av allt ser jag fram emot att ha väldigt kul tillsammans med våra fantastiska medarbetare och underbara kunder!

Vad är det bästa och unika med Svenssons i Lammhult?

– Det bästa och helt unika med Svenssons i Lammhult är våra medarbetare och hur de lever och andas Svenssons! Det är de som varje dag möter våra kunder i våra butiker och hos vår kundservice eller på olika sätt stöttar de som möter våra kunder. Hos oss är alla som är intresserade eller nyfikna på designmöbler och inredning av hög kvalitet välkomna – det är det vi menar med att vara folkligt exklusiva. Sedan har vi självklart längst erfarenhet och störst kunskap, mest varor på lager för snabb leverans och störst närvaro i landet med våra sex butiker i Lammhult, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vilka utmaningar står ni inför?

– Vi står inför en mängd utmaningar framöver. Vi är veteraner i en bransch som har haft en kraftig tillväxt de senaste åren och där kundernas förväntningar har förändrats väldigt mycket. Det ställer nya krav på oss samtidigt som det har lett till en ökad konkurrens där REA och kampanj har blivit mer regel än undantag. Att växa snabbt på ett lönsamt sätt samtidigt som man möter kundernas nya förväntningar har ställt stora krav på oss som organisation och kommer att fortsätta göra det.

Ni har ju gjort en hel del förändringar de senaste åren, hur känns det att kliva in i ett sådant och vad är dina planer?

– Jag har haft det stora privilegiet att ha arbetat nära de flesta av våra fantastiska medarbetare under de senaste årens stora förändringar vilket har gett mig en väldigt bra förståelse för vår verksamhet och var vi behöver bli bättre.

– Nu ska vi ta de fina förutsättningarna vi har byggt de senaste åren och finjustera dem för att maximera värdet till våra kunder. Tillsammans med mina fantastiska medarbetare ser vi fram emot att växa och utvecklas i minst 120 år till!

TEXT ELIN LILJERO ERIKSSON