Om oss

Trygga och lönsamma affärer, vi hjälper dig!

  • FMI är en branschorganisation för dig som säljer varor och tjänster inom heminredning. FMI hjälper butiker att bli lönsammare, tryggare och mer attraktiva. FMIs mål är att ständigt förbättra medlemsnyttan för dig som är medlem. Vi hjälper dig i din dagliga verksamhet och driver aktivt de frågor som är viktiga för branschens utveckling och framtid. Genom vår specifika branschkompetens underlättar vi för dig i din verksamhet.
  • FMI företräder 240 medlemsföretag.

Vår branschorganisation

  • FMI är en ideell branschorganisation samt politiskt obunden för alla företag som säljer varor och tjänster inom heminredning till konsumenter.
  • Våra medlemsföretag består av både små och stora företag som antingen är fristående eller ingår i en butikskedja. Hos oss är alla välkomna!
  • FMI bildades 2010 genom ett samgående mellan de hundra år gamla förbunden Föreningen Sveriges Möbelhandlare och Sveriges Färgfackhandlares Riksförbund. Vårt branschkunnande och vår spetskompetens inom heminredningshandel är vår styrka och medlemmarnas trygghet. Vi kan branschen och vet vilka frågor som är viktiga för medlemsföretagen. Vårt väl etablerade samarbete med möbelleverantörernas branschorganisation och andra branschorganisationer skapar fördelar och ger mervärde i medlemskapet.
  • Vi driver branschfrågor och fungerar som remissinstans i lagstiftningsfrågor
  • hjälper medlemsföretagen i kontakter med myndigheter, exempelvis tillsynsärenden, anmälningar i ARN m.m.
  • FMI representerar möbelbranschen i Allmänna reklamationsnämnden.
  • Vi hjälper medlemsföretagen i miljö- och kemikaliefrågor så att företagen undviker inköp av varor som innehåller förbjudna eller farliga kemikalier.
  • I vår branschtidning Färg, Möbler & Interiör rapporterar vi från branschmässor och om de senaste trenderna inom heminredning, intressanta intervjuer med personer och företag i branschen samt rapporterar branschnyheter, försäljningsstatistik och juridik.

5 goda skäl för dig att vara medlem i FMI

1. Juridisk rådgivning
2. Lönsamt kortinlösenavtal – ett av de bästa på marknaden!
3. Branschanpassade försäkringar till låga premier – spara pengar!
4. Råd och stöd i miljö- och kemikaliefrågor
5. Råd och stöd i arbetsmiljöfrågor

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Marie-Louise Sigemalm, VD Branschorganisationen Färg Möbler och Interiör, telefon: 08-640 66 38 eller klicka på Intresseanmälan för medlemskap och fyll i formuläret som finns där.

Veckans fråga

Erbjuder ni webbhandel?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Juridisk hjälp

Kontakta oss

Branschorganisationen Färg, Möbler och Interiör

Post- och besöksadress
Ringvägen 100 E, 9 tr
118 60 Stockholm

Marie-Louise Sigemalm, VD och ansvarig utgivare
Direkttelefon: 08-640 66 38
E-post: marie-louise@fmibranschen.se

Elisabeth Göllas
Direkttelefon: 08-640 66 37
E-post: info@fmibranschen.se