Kontakt »    Press »   
Start
Aktuellt
Om oss
FMI Tidningen
Utbildningar
bli medlemmar
Mässor & Event
Annonser:

OM OSS

Uppdaterad: 2016-06-20

VÃ¥r branschorganisation

FMI är en rikstäckande politisk obunden ideell branschorganisation för alla företag som säljer varor och tjänster inom heminredning till konsumenter.

Våra medlemsföretag består av både små och stora företag som antingen tillhör en kedjesammanslutning eller är helt fristående. Hos oss är alla välkomna!

FMI bildades genom ett samgående mellan Föreningen Sveriges Möbelhandlare och Sveriges Färgfackhandlares Riksförbund. Organisationerna hade då funnits i mer än etthundra år. Genom samgåendet våren 2011 skapade vi en större och starkare branschorganisation för våra medlemsföretag inom heminredningshandel. Vårt branschkunnande och vår spetskompetens inom heminredningshandel är vår styrka och gör oss unika. Vi kan branschen och vet vilka frågor som är viktiga för medlemsföretagen. Vårt väl etablerade samarbete med möbelleverantörernas branschorganisation och andra branschorganisationer skapar fördelar och ger mervärde i medlemskapet.

Medlemsnyttan är vår drivkraft. Vi arbetar ständigt med att förbättra för våra medlemsföretag. Vi stöttar och hjälper våra medlemmar och deras anställda i frågor som uppkommer i den dagliga verksamheten och i butiken. Särskilt uppskattade medlemsförmåner är den juridiska rådgivningen och våra skräddarsydda utbildningar. Vi bedriver en aktiv omvärldsbevakning och agerar snabbt i frågor som är viktiga för våra medlemmar. Vi bedriver opinionsarbete och ger remissvar. Vi sköter kontakter med myndigheter och har en egen representant för branschen i Allmänna reklamationsnämnden. Vi har väl etablerade samarbeten med leverantörsorganisationer, andra branschorganisationer och internationella organisationer, viklet ger våra medlemsföretag fördelar på olika sätt.

Vi bevakar miljö- och kemikaliefrågorna åt våra medlemsföretag och ser till att alla medlemmar har väl utarbetade rutiner vid inköp av varor och bevakar att varje enskild medlem har de tillstånd som krävs i verksamheten av myndigheterna. 

I vår branschtidning Färg, Möbler & Interiör rapporterar vi från våra senaste mässbesök och om de senaste trenderna inom heminredning, intressanta intervjuer med personer och företag i branschen samt rapporterar branschnyheter, försäljningsstatistik och juridik.